Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

«Νεανική Δράση Μυκονιατών» - Ποιοί είμαστε και τι κάνουμε


Μια φρέσκια πρωτοβουλία από νέους ανθρώπους ξεκίνησε στην Μύκονο με στόχο την ουσιαστική συμβολή της νεολαίας στην θετική αλλαγή που πιστεύουμε ότι χρειάζεται ο τόπος μας. Η «Νεανική Δράση Μυκονιατών» έρχεται ως ένας φορέας έκφρασης και δράσης των νέων που επιθυμούν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στο χτίσιμο της Μυκόνου στην οποία θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια. Πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να παραμένουμε άλλο παθητικοί παρατηρητές των εξελίξεων στον τόπο μας. Πρέπει να αναλάβουμε ενεργό ρόλο στον τρόπο που θα διαμορφωθεί η Μύκονος από εδώ και πέρα.
Πολλοί από εμάς πηγαίνουν ακόμα σχολείο, άλλοι τελείωσαν το Πανεπιστήμιο και τον Στρατό και ετοιμάζονται να επιστρέψουν, άλλοι που έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους επέστρεψαν ήδη και θέλουν να ζήσουν αξιοπρεπώς στο νησί τους, ενώ άλλοι ετοιμάζονται να κάνουν οικογένειες ή έχουν κάνει ήδη. Ωστόσο, τα βασικά ζητήματα που αφορούν όλους εμάς, είτε πρόκειται για κατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας, είτε πρόκειται για ένα κλειστό γυμναστήριο για εμάς και τα παιδιά μας, παραμένουν άλυτα εδώ και δεκαετίες.
Γνωρίζουμε ότι η ευθύνη για την παραμέληση της νεολαίας βαραίνει την διοίκηση που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια στο νησί μας. Όμως για αυτήν την κατάσταση ευθυνόμαστε κι εμείς με την αδιαφορία μας να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε, την επανάπαυσή μας στις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και την μάταιη προσμονή μας για κάτι καλύτερο.
Η κίνησή μας εκφράζει εκείνο το κομμάτι της νεολαίας που θεωρεί ότι μόνο με την ενεργό ενασχόληση μας με τα ζητήματα που μας απασχολούν μπορούν να γίνουν βήματα για την επίλυσή τους. Η «Νεανική Δράση» θεωρεί ότι ήρθε η ώρα οι νέοι της Μυκόνου να οργανωθούμε, να βγούμε από την αδράνεια και να αγωνιστούμε για αυτά που δικαιούμαστε και που τόσο καιρό τα στερηθήκαμε. Πιστεύουμε ότι μέσα από την ενεργοποίησή μας και την κατάλληλη αξιοποίηση της δυναμικής μας μπορούμε να συμβάλλουμε θετικά στην επίλυση των ζητημάτων που μας απασχολούν.
Μας λείπουν η εμπειρία και οι τεχνικές γνώσεις. Έχουμε όμως όρεξη και ενθουσιασμό να ασχοληθούμε με τον τόπο μας. Είμαστε σπουδασμένοι και μορφωμένοι. Έχουμε ζήσει σε άλλα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου κι έχουμε διευρύνει τους ορίζοντές μας. Αγαπάμε τον τόπο μας και ενδιαφερόμαστε για το καλό του. Ασχολούμαστε με το νησί μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Πραγματοποιούμε δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την θετική αλλαγή. Θέλουμε επιτέλους δημιουργικές και ποιοτικές διεξόδους για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μας. Θέλουμε τους δικούς μας χώρους, για να μάθουμε, να εκπαιδευτούμε, να προβληματιστούμε, να γνωριστούμε καλύτερα, να διασκεδάσουμε και να ψυχαγωγηθούμε. Θέλουμε η φωνή μας να ακούγεται. Θέλουμε οι ιδέες μας και οι απόψεις μας για τα προβλήματα του νησιού να λαμβάνονται υπ’ όψη. Θέλουμε να έχουμε άμεση συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων που καθορίζουν τις ζωές μας.
Τώρα, μέσα από την «Νεανική Δράση Μυκονιατών», οι νέοι Μυκονιάτες και οι νέες Μυκονιάτισσες που αγωνιούν για την Μύκονο αποκτούν φωνή και επιρροή. Θέλουμε να έχουμε λόγο στο τι γίνεται στον τόπο και προς τα που πάμε. Θέλουμε την ενεργό συμμετοχή των νέων που βλέπουν τα πράγματα όπως εμείς και θέλουν να αναλάβουν δράσεις και πρωτοβουλίες για το καλό της Μυκόνου.
Βρείτε μας στο mykonosaction.blogspot.com και στην σελίδα «Νεανική Δράση Μυκονιατών» στο Facebook.

Νεανική Δράση Μυκονιατών

1 σχόλιο:

  1. Μετά από αρκετά καιρό που διαβάζω τα blogs, ειδικότερα τα μυκονιάτικα, επιτέλους βλέπω κάτι ελπιδοφόρο.
    Επιτέλους βλέπω μία ουσιαστική και οργανωμένη παρέμβαση από αυτούς που είναι οι πιό άμεσα ενδιαφερόμενοι γιά υο μέλλον ενός τόπου. Τους νέους.
    Δηλώνω παρών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή