Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

Εθελοντικός καθαρισμός στου 'παπά το πηγαδάκι' Μαϊος 2009

Του παπα το πηγαδάκι είναι ένα ακόμα σημείο από το οποίο προμηθεύονταν νερό τα νοικοκυριά στην πόλη της Μυκόνου τα παλιότερα χρόνια. Φίλοι μου που κατοικούν στην χώρα, τους έστελναν οι δικοί τους στην δεκετία του '80 στου παπά το πηγαδάκι για νερό.

Εδώ ετοιμαζόμαστε για δουλεία....

Του παπά το πηγαδάκι βρίσκεται στις παρυφές της πόλης της Μυκόνου και υπάρχουν δύο τρόποι να το επισκεφτεί κανείς. Η μία είσοδος είναι από το μονοπάτι πάνω στον δρόμο που οδηγεί στο παλιό λιμάνι, που βρίσκεται μετά το Μύλο του Πεντάρα ακριβώς πριν την τελευταία απότομη αριστερή στροφή που οδηγεί στον παλιό σταθμό λεωφορείων απέναντι από τον ΟΤΕ.

Εδώ στο τελείωμα, από αριστερά στα δεξιά, Τάσος, Αρτέμης και Γιάννης

Η δεύτερη είσοδος ειναι το μονοπάτι πίσω από την Αγία Άννα στον Γιαλό, αριστερά από την πιτσαρία του Γκύζη. Το μονοπάτι οδηγεί σε ένα λαγκάδι στην κορυφή του οποίου βρίσκεται του παπά το πηγαδάκι.

Σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα άραγε η περιοχή στου 'παπά το πηγαδάκι'?

Όταν πήγαμε εκεί η κατάσταση ήταν άθλια, αφού η ροή του λαγκαδιού είχε μπλοκαριστεί και το λαγκάδι ήταν γεμάτο σκουπίδια.

Σκουπίδια κάθε είδους, πλαστικές σακούλες, ξύλα, σιδεριές, πλαστικά μπουκάλια, μέχρι και κομμάτια από μηχανάκια βρήκαμε καθαρίζοντας το λαγκάδι.


Στο τέλος περάσαμε όλο μας το μεσημέρι μέσα στο λαγκάδι μαζεύοντας 7 μεγάλες σακούλες σκαυπιδιών.......


και αρκετά ακόμα 'σκουπίδια' τα οποία μεταφέραμε με τα χέρια στους κάδους μπροστά στην παραλία της Αγίας Άννας....


....και τελειώσαμε επαναφέροντας την ομαλή ροή του νερού στο λαγκάδι!Το αποτέλεσμα πάντως μας δικαίωσε, αφού το λαγκάδι δεν είχε πλέον καμία σχέση με αυτό που συναντήσαμε όταν πήγαμε εκεί.

Το ζήτημα τώρα είναι να μπορέσουμε οι Μυκονιάτες να το διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση όλο τον χρόνο!

Τάσος Π. Συριανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου